Γενική Γραμματέας

Αναστασία (Νατάσα) Βαρουχάκη-Πέτρου

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο Βύρωνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, το 1997.
 
Από το 2001 είναι στέλεχος της Δασικής Υπηρεσίας, με κύριο αντικείμενο τη μελέτη και επίβλεψη δασοτεχνικών έργων μέχρι το 2010 ενώ μέχρι το 2015 υπηρέτησε στον τομέα των δασικών χαρτογραφήσεων. Από το 2015 ως το 2017 ήταν μέλος του ΔΣ της εταιρείας «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση ΑΕ» και ασχολήθηκε κατά βάση με τον προγραμματισμό και το σχεδιασμό του έργου της κύρωσης των δασικών χαρτών της χώρας. Από το 2018 μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2019, ήταν Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο» και παράλληλα ασκούσε καθήκοντα Αναπληρωτρίας Γενικής Διευθυντρίας Έργων, από τα οποία παραιτήθηκε προκειμένου να τεθεί στην υπηρεσία του Δήμου.
 
Στα είκοσι χρόνια πορείας στη δημόσια διοίκηση, έχει παρακολουθήσει πλείστα σεμινάρια από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης αλλά και από ιδιωτικούς φορείς, εστιασμένα σε θέματα νομοθεσίας στη δημόσια διοίκηση και τις δημόσιες συμβάσεις έργων και προμηθειών, πληροφοριακών συστημάτων και project management.
 
Συμμετείχε στην Ομάδα Εργασίας που συνέταξε την Εθνική Στρατηγική για τα Δάση το 2018.
 
Διατέλεσε Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (2004-2006), Πρόεδρος της Προσωρινής Διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (2013), Οργανωτική Γραμματέας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου (2014), μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (2011-2013) και της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (2013-2017) και σήμερα είναι μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων.
 
Την περίοδο 2017-2019 διατέλεσε Δημοτική Σύμβουλος ενώ από το 2010 μέχρι το 2019 ήταν μέλος στην Επιτροπή προστασίας δασών του δήμου μας.
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα