Πείτε μας την γνώμη σας

1. Ο Δήμος Βύρωνα διαμορφώνει τον νέο
Κανονισμό Καθαριότητας, με τη συμμετοχή των πολιτών. Πάρε μέρος!
 
Μέσα από τη στενή συνεργασία Δήμου και Δημοτών στοχεύουμε να διασφαλίσουμε έναν νέο Κανονισμό Καθαριότητας, πλήρη και σαφή όσον αφορά στις αμοιβαίες υποχρεώσεις Δήμου και πολιτών για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων και τη διαχείριση απορριμμάτων και παράλληλα, ανανεωμένο και συνεπή ως προς τη σύγχρονη νομοθεσία και τις νέες οδηγίες της Ε.Ε. προς την κατεύθυνση της βιώσιμης διαχείρισης απορριμμάτων.
 
Το περιεχόμενο του Κανονισμού Καθαριότητας αποτελεί ένα κωδικοποιημένο σύνολο κανόνων, οργανωμένο σε άρθρα, το οποίο καθορίζει τις υποχρεώσεις του Δήμου και των Δημοτών καθώς και τους τρόπους ελέγχου τήρησής του. Η τήρηση και ο έλεγχος της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων, η χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, η διαλογή στην πηγή ανακυκλώσιμων υλικών από τους δημότες και η μεγιστοποίηση της ανακύκλωσης από τον Δήμο, οι τρόποι συνεργασίας και επικοινωνίας Δήμου και Δημοτών για την τήρηση του Κανονισμού Καθαριότητας, οι πρωτοβουλίες μείωσης των απορριμμάτων και δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης υλικών αποτελούν κάποιες από τις βασικές ενότητες του νέου Κανονισμού Καθαριότητας και συμβάλλουν καθοριστικά στην ποιότητα ζωής, στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και στο κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων το οποίο επιβαρύνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
 
Πατήστε εδώ για να δείτε το νέο Κανονισμό Καθαριότητας που θα βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι τις 30/5/2023. 
 
Στείλτε μας τις παρατηρήσεις σας στο gramd.kathariotitas@dimoςbyrona.gr ή στο info@dimosbyrona.gr με την ένδειξη : Για τον νέο Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Βύρωνα.
 
 
 
 
 
 
 
 
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των διαβουλεύσεων - συμμετοχικών εργαστηρίων πολιτών του Δήμου Βύρωνα που έγιναν τον Μάιο του 2022 και υποστηρίζονται από το έργο "Mind the Waste - Το νου σου στα απορρίμματα". Στόχος να διευκολύνουμε τη μετάβαση προς τις νέες βιώσιμες πρακτικές διαχείρισης των απορριμμάτων, και ειδικότερα τις πρακτικές ανακύκλωσης και πρόληψης, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση την ενεργή συμμετοχή των πολιτών και τη στενή συνεργασία τους με τον Δήμο. 
 
 
Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα