Διπλασιάζονται οι στάσεις ανακύκλωσης στο Βύρωνα με χρηματοδότηση 870.000 από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»
13 Ιουλίου 2022

Διπλασιάζονται οι στάσεις ανακύκλωσης στο Βύρωνα με χρηματοδότηση 870.000 από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Εκατόν τριάντα (130) νέες στάσεις ανακύκλωσης με διακριτά ρεύματα για χαρτί, γυαλί, μέταλλο, πλαστικό αλλά και ρούχα και ηλεκτρικές συσκευές, θα αναπτυχθούν τον επόμενο χρόνο σε όλο τον Βύρωνα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 260. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή που θα καλύπτει πλέον ολόκληρο τον Δήμο μας.

Ήδη, το τελευταίο διάστημα έχουν αναπτυχθεί στο Βύρωνα, 18 νέες στάσεις ανακύκλωσης τριών ρευμάτων (μέταλλο, πλαστικό, χαρτί).

Μαζί με τις νέες στάσεις ανακύκλωσης, ο Δήμος Βύρωνα θα προμηθευτεί και ένα νέο απορριμματοφόρο καθώς και εξοπλισμό για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών (ΣΜΑΥ) και την μεταφορά των ανακυκλώσιμων με χοάνη, τράκτορα με δύο ημιρυμουλκούμενα και δύο container για την προσωρινή αποθήκευση.   Το έργο προβλέπει ακόμα και δράσεις ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος Βύρωνα εναρμονίζεται πλήρως με το ισχύον Ευρωπαϊκό και Εθνικό θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει διαλογή στην πηγή ξεχωριστά για κάθε υλικό και όχι μέσα σε ένα μπλε κάδο όπως συμβαίνει για τους περισσότερους άλλους Δήμους της χώρας.

Να σημειωθεί ότι ενώ οι άλλοι Δήμοι πληρώνουν για το περιεχόμενο του μπλε κάδου, που περισσότερο από το μισό καταλήγει στη χωματερή, ο Δήμος Βύρωνα έχει έσοδα από την πώληση των ανακυκλώσιμων.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα