Αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις του Ξενώνα, του ΚΑΠΗ και της ΤΟ.Μ.Υ. Καρέα
17 Οκτωβρίου 2022

Αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις του Ξενώνα, του ΚΑΠΗ και της ΤΟ.Μ.Υ. Καρέα

Συνάντηση με την Προέδρο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δρ. Α. Αναγνώστου – Δεδούλη, είχε την Παρασκευή  14/10/2022 ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, στον Ξενώνα Καρέα, του Ε.Κ.Κ.Α..

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Ε.Κ.Κ.Α. και ειδικότερα του κτηρίου του Ξενώνα Καρέα, ώστε να ενισχυθεί η λειτουργικότητά του και να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες του στα άτομα που αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα και φιλοξενούνται εκεί.

Ύστερα από μία εποικοδομητική συζήτηση αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ Ε.Κ.Κ.Α. και Δήμου Βύρωνα, προκειμένου οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου να υποστηρίξουν την ανακαίνιση του Ξενώνα, του ΚΑΠΗ και της Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ) Καρέα, που συστεγάζονται στο κτίριο του Ε.Κ.Κ.Α..

Μετά τη συνάντηση ο Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε: «Η συνάντηση αυτή είναι το επιστέγασμα μιας αγαστής και μακροχρόνιας συνεργασίας που έχουμε με το ΕΚΚΑ. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας θα αναλάβει τη μελέτη, την προκήρυξη του διαγωνισμού και την επίβλεψη των εργασιών της ανακαίνισης, την οποία θα χρηματοδοτήσει το ΕΚΚΑ. Συμφωνήσαμε επίσης να αξιοποιήσει ο Δήμος Βύρωνα τη σύγχρονη κουζίνα του Ξενώνα για την καθημερινή παρασκευή των γευμάτων του Κοινωνικού Συσσιτίου».

Ο Δήμαρχος Βύρωνα κατέληξε: «Θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω την  πρόεδρο κα Αναγνώστου - Δεδούλη και όλους τους ανθρώπους του ΕΚΚΑ για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια, στην προσπάθεια που κάνουμε να σταθούμε δίπλα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που έχουμε, ειδικά σε μια συγκυρία που τα κοινωνικά προβλήματα οξύνονται, ως απόρροια της περαιτέρω φτωχοποίησης του πληθυσμού».   

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Α. Βαλλιανάτος,  Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, η Μ. Μίχου και ο Μ. Τσατσαρώνης, μηχανικοί της αντίστοιχης Δ/νσης του Δήμου και η Π. Κοροβίλα, Προϊσταμένη του Ξενώνα Καρέα και στελέχη του Ε.Κ.Κ.Α.

 

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα