Εκδήλωση για την πρόληψη της κακοποίησης παιδιών και το ασφαλές διαδίκτυο από το Δήμο Βύρωνα
22 Νοεμβρίου 2022

Εκδήλωση για την πρόληψη της κακοποίησης παιδιών και το ασφαλές διαδίκτυο από το Δήμο Βύρωνα

Σε μια ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής &Υγείας και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης με θέμα  “ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΦΗΒΩΝ – ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ”, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης. Στη συνέχεια η εκπρόσωπος της  Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού κα Μεταξία Σταυριανάκη αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία της στο πεδίο της παιδικής προστασίας, ανέλυσε  τις μορφές  αλλά και τις ενδείξεις κακοποίησης και παραμέλησης των παιδιών  στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση "Δεν είναι Παιχνίδι", από την Ομάδα Ανδρομέδα, η οποία  βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και μαρτυρίες γυναικών και ανήλικων κοριτσιών που έχουν εκτεθεί σε κακοποιητικές συνθήκες στο διαδίκτυο. Η παράσταση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης για την Προβληματική Χρήση του Διαδικτύου του ΚΕΘΕΑ. Την εκδήλωση συντόνισε η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Κοινότητας κα Κατερίνα Λάμε.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Ο Δ/ντης Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κος Θεοχαρόπουλος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής της παράταξης «Δύναμη Ζωής» κα Ελένη Βασιλοπούλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Γιώργος Πλακίδας, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης κος Χρήστος Σπυρόπουλος.

Έδωσαν επίσης το "παρών" οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κα Σοφία Δασκαλάκη πρόεδρος της Δ.ΕΠ.ΙΣ. Βύρωνα, κα Πηνελόπη Δάφνη μέλος της Δ.ΕΠ.ΙΣ. Βύρωνα και κος Βασίλειος  Καλύβας, η Προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας κα Λιάννα Στεργιοπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Λυκείου κος Ντούβας Λουκάς, εκπρόσωποι από το Κέντρο Ερευνών «ΡΙΖΕΣ», η κα Μαζοκοπάκη από το Σύλλογο Κρητών, η κα Πόπη Σταυροπούλου από το Δίκτυο Αλληλεγγύης και η κα Ευαγγελία Σηφακάκη μέλος της Δ.ΕΠ.ΙΣ. Βύρωνα & προϊσταμένη του «Βοήθεια στο Σπίτι».


 


 

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα