Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό στα Γυμνάσια
21 Δεκεμβρίου 2022

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό στα Γυμνάσια

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε, το πρόγραμμα παρέμβασης για το θέμα του εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας, που υλοποίησε η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής &Υγείας Δήμου Βύρωνα σε συνεργασία με τον Οργανισμό “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης και πρόληψης στη σχολική κοινότητα.

Στο πρόγραμμα, που διεξάγεται σε σχολικό χώρο και χρόνο (διαρκεί δύο διδακτικές ώρες), παρουσία  εκπαιδευτικού, και απευθύνεται στους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου, συμμετείχαν  τμηματικά όλα τα Γυμνάσια του Δήμου Βύρωνα.

Μεθοδολογικά, το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την παρουσίαση βίντεο, τα οποία αφορούν σε περιστατικά σωματικής, ψυχολογικής και λεκτικής βίας και εκφοβισμού. Τα βίντεο παρέχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι μαθητές την ιστορία εκφοβισμού από την οπτική των τριών βασικών πρωταγωνιστών/στριών: το παιδί που εκφοβίζει, το παιδί που εκφοβίζεται και τον παρατηρητή/την παρατηρήτρια.

Ανάμεσα στα βίντεο δόθηκε χρόνος για διάλογος με τους μαθητές και συζητήθηκαν εκτενώς τρόποι αντιμετώπισης και στρατηγικές διαχείρισης  αντίστοιχων περιστατικών εντός και εκτός σχολείου, ενώ επιπλέον οι μαθητές  είχαν τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν τις πηγές στήριξής τους.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, τα σχόλια από μαθητές  και εκπαιδευτικούς,  τόσο για το περιεχόμενο όσο και για το συντονισμό και τη μεθοδολογία της δράσης, ήταν εξαιρετικά θετικά.

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα