Πέντε εκατομμύρια ευρώ για έργα στην πόλη μας - Ο Βύρωνας γίνεται έξυπνος και φιλικός σε κατοίκους κι επισκέπτες!
25 Μαϊου 2023

Πέντε εκατομμύρια ευρώ για έργα στην πόλη μας - Ο Βύρωνας γίνεται έξυπνος και φιλικός σε κατοίκους κι επισκέπτες!

Υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη και την κα Δήμητρα Ασημάκη Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων η  χρηματοδότηση δύο πολύ σημαντικών έργων στο Βύρωνα, μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Το πρώτο έργο, ύψους 4.800.000 € περιλαμβάνει συνολικά 13 υποέργα που προορίζονται να κάνουν το Βύρωνα μια αληθινή «Έξυπνη Πόλη», μεταξύ άλλων έξυπνος οδοφωτισμός, πλήρης ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου για την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση όλων των δημοτών, επίγεια και εναέρια μέσα επιτήρησης των δασικών περιοχών μας με οχήματα 4x4 και drones κ.ά!

Το δεύτερο έργο, ύψους 260.000 €, αφορά στην εκπόνηση μελέτης που θα δρομολογήσει  τη μεγάλη ανάπλαση του Κέντρου της πόλης μας.

9 εκατ. ευρώ για τη μεγάλη ανάπλαση του κέντρου 

Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο προϋπολογισμού άνω των 9 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορά στην ανάπλαση του Κέντρου του Βύρωνα και της περιοχής της Μεταμόρφωσης και περιλαμβάνει: την αισθητική, λειτουργική και βιοκλιματική αναβάθμιση των περιοχών αυτών, την ανάπλαση των πλατειών: Μαρτάκη, Σμύρνης (Ηρώο) και Ελευθερίου Βενιζέλου (Αγίου Λαζάρου), την ενίσχυση του πρασίνου, πράσινες διαδρομές, ποδηλατόδρομους, ανακατασκευή πεζοδρομίων κ.ά.

«Ο Βύρωνας γίνεται έξυπνος και φιλικός σε κατοίκους κι επισκέπτες! Κινούμαστε αποφασιστικά με σχέδιο και πρόγραμμα για το αύριο του Βύρωνα και εξασφαλίζουμε τα χρήματα για να το πετύχουμε», σχολίασε ο Γρηγόρης Κατωπόδης!

Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα