Εκδήλωση για τα 60 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη στο Δημαρχείο Βύρωνα
30 Μαϊου 2023

Εκδήλωση για τα 60 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη στο Δημαρχείο Βύρωνα

Εκδήλωση για τα 60 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη στις 22 Μαΐου 1963, έγινε τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023, στο δημαρχείο Βύρωνα, με την παρουσία και τη συμμετοχή του δημάρχου Γρηγόρη Κατωπόδη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με δύο ιστορικά ποιητικά επιγράμματα για τον Γρηγόρη Λαμπράκη των κορυφαίων Ελλήνων ποιητών, Γιάννη Ρίτσου και Νικηφόρου Βρεττάκου. Το πρώτο διάβασε η ηθοποιός και εγγονή του Μαραθωνοδρόμου της ειρήνης,  Ειρήνη Λαμπράκη.  Το δεύτερο επίγραμμα διάβασε ο επίσης ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Παπαγιάννης, παιδί πολύτεκνης οικογένειας του Βύρωνα.

Στο πάνελ της εκδήλωσης, την οποία προλόγισε και συντόνισε η ακτιβίστρια του αντιπυρηνικού κινήματος Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου, συμμετείχαν ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου Κώστας Ζώρας, πρώην αντιπρύτανης και ο Πάνος Τριγάζης με την ιδιότητα του συγγραφέα δύο βιβλίων για τον Λαμπράκη.

Ο εν ενεργεία γιατρός, Γιάννης Μουζάλας, πρώην υπουργός Μετανάστευσης, βουλευτής σήμερα  του Νότιου Τομέα της Β’ Αθηνών για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν μπόρεσε να παραστεί αλλά έστειλε γραπτή παρέμβαση.Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα