Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Βύρωνα
19 Μαρτίου 2024

Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Βύρωνα

Με την μαζική συμμετοχή εκατοντάδων δημοτών ολοκληρώθηκαν την Καθαρά Δευτέρα οι αποκριάτικες εκδηλώσεις  του Δήμου Βύρωνα.

Το Σάββατο εκατοντάδες παιδιά παρακολούθησαν την παράσταση «Το καρναβάλι του Καραγκιόζη» που συνοδεύτηκε από ζωντανή ορχήστρα. Όλα, με την ξεχωριστή υπογραφή του ιστορικού  "Θέατρο σκιών Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλου". 

Το πρωί της περασμένης Κυριακής έλαβε χώρα στην πλατεία Φατσέα το μεγάλο αποκριάτικο πάρτι με την συμμετοχή εκατοντάδων μικρών και μεγάλων Βυρωνιωτών και όχι μόνο.

Το βράδυ της Κυριακής, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης ήρθε η ώρα της παράδοσης και της συγκίνησης με την αναβίωση της Τζαμάλας, του γνωστού αποκριάτικου εθίμου που διοργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με την Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα, ενώ ακολούθησε μεγάλο γλέντι με εδέσματα και το μουσικό σχήμα παραδοσιακής μουσικής του Δημήτρη Κώτσικα.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Καθαρά Δευτέρα στο χώρο των Θεάτρων Βράχων μ' ένα μεγάλο λαϊκό γλέντι με σαρακοστιανά εδέσματα και το μουσικό σχήμα "Τζίτζικες".

Σημειώνεται ότι όλες οι εκδηλώσεις είχαν δωρεάν είσοδο και χρηματοδοτήθηκαν αποκλειστικά από τον Δήμο Βύρωνα.


Ευχαριστούμε τους εθελοντές του Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα, το Σύλλογο Κρητών Βύρωνα, Καισαριανής & Παγκρατίου, την Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα και λοιπούς εθελοντές της πόλης μας καθώς και την κάβα ποτών Ζαφείρη για την βοήθεια τους στην πραγματοποίηση των αποκριάτικων εκδηλώσεων μας.

 


Πολιτική Προστασία Δήμου Βύρωνα
ΕΣΠΑ 2014-2020
Ελλάδα 2.0 - Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεντικότητας
Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής  Κινητικότητας
Φεστιβάλ Βράχων
Διαγωνισμός Λογοτεχνικής Έκφρασης
Πολιτισμός: Ψηφιακό Αρχείο και Πύλη Πολιτισμού Δήμου Βύρωνας
Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών Δήμου Βύρωνα
Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και    Ραϋμόνδου Ντάνκαν
Κολυμβητήριο Βύρωνα
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βύρωνα
Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Βύρωνα
Υπηρεσίες για Αδέσποτα και Ζώα Συντροφιάς Δήμου Βύρωνα
 
Συμφωνία Φιλίας μεταξύ των Δήμων Nottingham και Βύρωνα